Alkuperäinen ohje löytyy toisesta blogistani napsauttamalla kuvaa.

Pikasniikkerit syntyi, kun halusin kokeilla ensimmäistä kertaa kärkialoitusta. Samalla voi opetella myös kolmen puikon päättelyn. Sniikkerit ovat nimensä mukaisesti varsin nopeat neuloa ja niihin menee melkoisen vähän lankaa, kun vartta ei tule ollenkaan. Voit saada vaihtelua käyttämällä kirjoneuletta tai kuvioneuletta, raitoja tai ruutuja. Näillä on mukava tassutella kotona, kesälläkin, jos kivilattiat tuntuvat viileiltä :).

237025.jpg

 

Lankana  Novita 7 veljestä (itsevärjättyä), sukkapuikot n. 3 mm.
Koko n. 37/39
 
Sniikkerit aloitetaan kärjestä.
Luo 6 s yksinkertaisella langalla yhdelle puikolle. Poimi toisesta reunasta 5 s ja jaa s:t 4:lle puikolle. Neulo 1 krs oikein, lisää 1 s, niin joka puikolle tulee 3 s.
Lisää reunoissa 1 s joka krs, kunnes sinulla on 7 s /puikko. Lisää tämän jälkeen  1 s joka 2. krs, kunnes sinulla on 12 s / puikko
(tai lisää/ vähennä, jos teet erikokoisen sukan, sovita!).
 
Netistä löytyy ohjeita tähän mm. Ullasta. Jos et ole vielä tutustunut kärkialoitukseen etkä tykkää itse ryhtyä säveltämään, vilkaise ohjetta esim. täällä tai kasialoitus täällä.

 

237079.jpg

 

 

238359.jpg

Neulo pyörönä sukkaputkea n. 20 krs = kärjestä laskien hieman vajaa 40 krs (ja sovita). Neulo sitten sukan päälle, tulevan suuaukon kohdalle  2 n (= ed. puikon viimeinen ja seuraavan puikon 1. s), seuraavalla krs:lla kaikki s:t oikeaa, seuraavalla krs:lla 4 n.

 

238349.jpg

Jaa työ keskeltä päältä ja jatka tasona neulomista. Neuleen ( sukan aukon) reunoissa neulo 3 s ainaoikeaa. (Reunassa nostan 1. s:n neulomatta, lanka jää taakse ja  kiristän hieman, ettei reuna lerpsota.)
 

238350.jpg

Neulo tasona kantapäähän asti.
Voit tehdä kantapään aivan suoraksi tai jos haluat hieman pyöristää kantapäätä, kavenna muutamalla rivillä ennen kantapäätä.
((neulo 2. puikon puoleenväliin, * 2 o yhteen, pari s. oikein, 2 yhteen*. Toista samoin ylivetokavennuksilla 3. puikon alussa.
Toista näitä kavennuksia haluamasi määrä joka 2. krs:lla.))

 

238352.jpg

Kun jalkaosa on sopivan pituinen (sovita), liitä kantapään puolikkaat yhteen.
Taita sukka kaksinkerroin ja aloita avoimesta yläreunasta.
Neulo vastakkain olevilta puikoilta vastakkaiset silmukat yhteen ja päättele samalla.
 
 
238353.jpg

 

238355.jpg

 

238357.jpg

Päättele langanpäät ja tee toinen samanlainen sniikkeri.

-- Jos haluat huomaamattoman takasauman, neulo puolikkaat yhteen nurjalta puolelta.
 
Ullassa on kuvallinen ohje myös tähän kolmen puikon päättelyyn.
Tai päättele silmukat ja ompele ne tavallisesti yhteen nurjalta puolelta.