Lisäsin vielä illalla pari kommenttia ja kunhan tulee kokemuksia muista huovutuksista, lisäilen niitä (muistaessani) jatkossakin.

Laitan tähän listaa langoista, joita olen huovuttanut.

Novita Huopanen - tästä itse aloitin ja innostin meidän lapset kutomaan. Viime jouluna teimme lahjaksi avaimenperiä ja pannulappuja. Oli helppo ja nopeakin tapa opetella kutomista ja aina yhtä jännittävää odotella pyykkikoneen avautumista. Meille ainakin antoi hyvän sysäyksen huovutuksen maailmaan. Pisteet siitä Huopaselle. Sopii mainiosti pannulapuiksi :).

Eskarilainen poika kutoi olympiatyönä tämän:

261059.jpg

SandnesGarn Tove - tänhetkinen lempilanka lapasissa Kuvissa jo näkynytkin

238337.jpg

Sandnes Fritidsgarn - Pehmeää ja tosi mukavaa neulottavaa isoilla puikoilla.

261069.jpg

Kerä riitti tähän kivaan kassiin, joka on kuitenkin aika pieni.

 

Ístex Lett-Lopi - kaksinkertaisena tehty kassi : lanka on aika karkeaa sekä neulottaessa että huovutettunakin. Jämäkkää jälkeä, mikä johtuu varmaan puikkokoostakin.

261067.jpg261063.jpg

Virolainen villalanka (missä vyöte?) jämäkät lapaset, kuvassa vasemmalla. Kutittavampaa ainakin aluksi kuin Tove, mutta myös paksumpi (vrt. sama puikkokoko ja sama pesu).

258738.jpg

 

Tällä hetkellä tekeillä hahtuvakokeilu, elämäni ensimmäinen. Tuntuu ihan hyvin käyttäytyvältä, pesuhomma onkin sitten oma jännityksensä.

Lisäksi mulla odottelee yksi ihan nimetön villalankavyyhti kokeilua... 300g maksoi muistaakseni 9e, ostin sen lakkia varten, mutta varmaan siitäkin tulee lapasia.